Eenmalige premie zwaar getroffen zelfstandigen

De regering heeft een voorontwerp van wet ingediend om een eenmalige premie uit te keren aan zelfstandigen zwaar getroffen door de corona-crisis. Meer specifiek gaat het om de zelfstandigen die minstens 6 maanden crisis-overbruggingsrecht hebben ontvangen gedurende de periode oktober 2020 tot en met april 2021 (dus op 7 maanden tijd).

Onder welke voorwaarden?

Om recht te hebben op de eenmalige premie, moet je gedurende minstens 6 maanden (niet noodzakelijk opeenvolgend) een financiële uitkering hebben gekregen in het kader van:

  • gedwongen onderbreking (in 2020 en 2021);
  • ter ondersteuning van de heropstart (in 2020);
  • bij omzetdaling (in 2021).

Het enkel en dubbel crisis-overbruggingsrecht wegens verplichte sluiting of afhankelijkheid, de relance-uitkering en het crisis-overbruggingsrecht wegens omzetdaling tellen hiervoor mee. Het crisis-overbruggingsrecht wegens quarantaine of wegens opvang van een kind en het klassiek overbruggingsrecht tellen niet mee.

De zwaar getroffen zelfstandigen zouden een eenmalige premie van 500 euro netto ontvangen, waarvoor geen specifieke aanvraag moet worden ingediend. De sociale verzekeringsfondsen zouden deze premie automatisch toekennen vóór 30 september 2021 aan de zelfstandigen die hiervoor in aanmerking komen.

Wilt u hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op!

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?