Webinars

Webinars

Bekijk gratis onze webinars en leer meer over de mogelijkheden
voor uw bedrijf op vlak van fiscaliteit en accountancy.

Donald Vandenberghe

Uw woning in een vennootschap: gevangen in een gouden kooi?

Veel ondernemers kochten in het verleden hun gezinswoning aan met de vennootschap, het fiscaal klimaat was toen zéér gunstig voor een dergelijke constructie. Maar vandaag bekijkt de belastingadministratie dit helemaal anders. In de vennootschap de gezinswoning aanhouden kan een dure aangelegenheid worden; provinciebelasting, dubbele boekhouding … en verwerping  van de kosten.

Donald Vandenberghe

Consequenties van de fiscale hervorming?

Wat zijn de concrete initiatieven om de fiscaliteit te moderniseren, neutraler te maken en te vereenvoudigen? En wat zijn de gevolgen voor uw portemonnee?

Donald Vandenberghe

Eerste hulp bij overnames

Een overname opportuniteit doet zich voor. Waar moet u op letten en welke stappen moet u ondernemen?

Donald Vandenberghe

Help! Mijn onderneming heeft geld (nodig)

Donald Vandenberghe

Alternatief verlonen loont

In dit webinar legt Donald u het belang uit van een goed, fiscaal geoptimaliseerd verloningssysteem voor uw medewerkers met het oog op het aantrekken en behouden van talent binnen de onderneming.

Donald Vandenberghe

Hoe uw vastgoed fiscaal onderbouwen?

In dit webinar legt Donald u praktisch uit hoe u kan investeren in vastgoed en hoe u dergelijke investeringen het best fiscaal kan onderbouwen.

Donald Vandenberghe

Exit van de fossiele bedrijfswagen?

Het fiscaal voordeel voor salariswagens op fossiele brandstof dooft op termijn uit en het voordeel voor elektrische wagens zakt uiteindelijk tot 67,5 procent. Volgens het regeerakkoord dienen alle nieuwe bedrijfswagens tegen 2026 ‘broeikasvrij’ zijn. Is dit wel realistisch en welke voordelen zal u hierbij verliezen?

Donald Vandenberghe

Waarom schenken goedkoper dan erven?

Aan de hand van een aantal cases die wij u in dit webinar voorschotelen, kunt u vaststellen waarom het optimaal is om uw roerende en onroerende goederen te schenken vooraleer men komt te overlijden. Tijdig schenken = gegarandeerd succes(sie)

Donald Vandenberghe

Vivaldi, zit daar muziek
in voor u als ondernemer?

Zit er muziek in De Croo 1 of starten we met een valse noot?
Na 493 dagen is de Vivaldi-coalitie veilig geland. In de aanhef van het regeerakkoord lezen we dat “België een land moet zijn waar werken en ondernemen loont”. Maar wat betekent dit nu echt voor u als ondernemer?

Donald Vandenberghe

De nieuwe Corona
maatregelen

Wat als uw boekhouder niet op de hoogte is van de nieuwe coronamaatregelen? In turbulente tijden komen heel wat organisaties onder spanning te staan. De voorbije maanden zijn daarom tal van steunmaatregelen via CORONA II en III ingevoerd. Om het bos door de bomen te zien, vatten wij deze voor u samen tijdens onze webinar.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Plan een gesprek in en éen van onze adviseurs neemt zo snel
mogelijk contact met u op.