Samen bouwen aan uw onderneming

Welke risico’s loopt mijn bouwonderneming? Ben ik op de hoogte van de technologische veranderingen? Wanneer is het juiste moment om te investeren? Hoe kan ik in 5 jaar tijd de omzet binnen mijn bouwonderneming doen groeien? Met al deze vragen is ons team bij Flamée & Partners bekend. 

De bouw is een sterk gereglementeerde sector. Echter, als ondernemer in de bouwsector wilt u focussen op het aantrekken en realiseren van projecten. Daarom willen wij u de gemoedsrust bieden bij uw papierwerk en administratie, die steeds als een huis staan. Meer nog, we dragen u inzichten en perspectieven aan die uw efficiëntie en winstgevendheid ten goede komen. Een performante interne financiële administratie is de fundering van uw toekomstige groei.

Advies op maat

Wij geven u gericht fiscaal en juridisch advies op maat op basis van onze steeds vernieuwende inzichten in de bouwsector.

Administratie

Wij staan in voor uw administratie en zorgen voor de fiscale fundamentering van uw bouwonderneming.

Sparringpartner

Wij sparren met u over o.a. de 6% btw-regel, registratieplicht voor buitenlandse werknemers, de consumentenbescherming, …

wat onze klanten zeggen

'De accountant bij uitstek voor
uw onderneming'

Codey Joyner

UrbanAcres, LLC

5/5

“My move was way less stressful than expected! Movely packed everything, stored it for a week, and moved it all to my new home just as promised!”

Eren Hill

H&H Legal Partners

5/5

“Movely provided a very professional service when we moved offices last month. They were easy to work with and moved everything on time.”

Emanuel Sadler

SavvyMarket

5/5

Best experience ever! I desperately needed a mover to help with a last minute relocation, and Movely was so helpful in making it a seamless process!”

FAQ

Aannemers, onderaannemers, architecten, raadgevende ingenieurs en ontwerpers moeten gedurende tien jaar instaan voor de gebreken aan het bouwwerk die de stabiliteit daarvan of één van de hoofdbestanddelen in het gedrang brengen. Indien een klant u vraagt werken aan te vatten die uw 10-jarige aansprakelijkheid in het gedrang brengen, moet u die werken weigeren. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij éen van onze adviseurs.

Vanaf 1 januari 2022 moeten aan elk niet-residentieel gebouw (oa: kantoor, handelszaak, horecazaak,…) – dat wordt overgedragen aan een nieuwe eigenaar of waarop een recht van opstal of erfpacht wordt gevestigd – verplicht renovatiewerken worden uitgevoerd om aan minimale energieprestatieniveaus te voldoen. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij éen van onze adviseurs.

Voor ondernemingen en zelfstandigen bestaat er een wettelijke verplichting om 15 % van het te betalen factuurbedrag (exclusief btw) te betalen aan de overheid als een (onder)aannemer fiscale of niet-fiscale schulden heeft bij de FOD Financiën of de Rijksdienst Sociale Zekerheid. Voor werken uitgevoerd voor een particulier die het onroerend goed zuiver gebruikt voor privé-doeleinden is er geen inhoudingsplicht. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij éen van onze adviseurs.

Vanaf 1 januari 2022 is het btw-attest bij renovaties van oude woningen niet langer verplicht. Tot voor kort diende uw aannemer te beschikken over een door u getekend btw-attest. Desondanks raakt dit niet-gestandaardiseerd attest in de praktijk af en toe zoek of vergeten. Daarom heeft men besloten deze formaliteit te vervangen door een standaardverklaring op de factuur. Wenst u meer informatie? Lees dan zeker ook even dit artikel of neem contact op met éen van onze adviseurs.

Samen bouwen aan uw onderneming?

Bent u klaar om samen te bouwen aan uw onderneming? Laat uw onderneming groeien dankzij een sterke samenwerking met uw accountant. Plan een gesprek in om uw situatie in kaart te brengen.

Dit is zeker ook interessant voor u​

 • Actua / Publicaties

  Goede afspraken maken goede zakenpartners – de aandeelhoudersovereenkomst

 • Actua / Publicaties

  De werknemer kiest zijn werkgever, en niet (langer) omgekeerd...

 • Actua / Publicaties

  e-Box Enterprise – communicatie tussen uw onderneming en de overheid

 • Actua / Publicaties

  Een onroerend goed financieren? Denk eens aan uw groepsverzekering of VAPZ!

 • Actua / Publicaties

  De tienjarige aansprakelijkheid in de bouw – waakzaamheid geboden

 • oude woning, btw-attest, niet verplicht

  Actua / Publicaties

  Het btw-attest bij renovaties van oude woningen niet langer verplicht

 • wereldbol, corona-maatregelen, handen

  COVID 19

  Corona-steunmaatregelen voor zelfstandigen

 • belastingverhoging, elektriciteitspaal, verwarming, lucht

  Actua / Publicaties

  Eerste belastingverhoging 2022 is een feit!

 • valies, koffer, meneer, reizen, buitenlandse woning

  Actua / Publicaties

  Aangifteverplichting buitenlands onroerend goed

Wil jij op de hoogte blijven?

Abonneer je en ontvang gratis tips, insider nieuws en advies over de recentste topics binnen fiscaliteit en tax.