Samen bouwen aan uw onderneming

Een goede samenwerking tussen bouwprofessionals en accountants is essentieel voor de succesvolle uitvoering van bouwprojecten. Onze accountants spelen dan ook een sleutelrol in het financiële beheer, de naleving van regelgeving en de algemene strategische planning van bouwprojecten, van de voorbereidingsfase tot de uiteindelijke oplevering. 

Zo kunnen we onze krachten bundelen bij:

Budgettering en Kostenbeheersing

Onze accountants helpen u bij het opstellen van nauwkeurige budgetten voor bouwprojecten. Tijdens het bouwproces zorgen onze experten voor voortdurende controle van de kosten om financiële overschrijdingen te voorkomen.

Financiële Rapportage en Analyse

Het team van Flamée & Partners zorgt voor de financiële rapportage van het bouwproject, inclusief de winst-en-verliesrekening, de balans en cashflow-overzichten. Deze rapporten zijn cruciaal voor stakeholders om de financiële gezondheid van het project te beoordelen.

Projectfinanciering

Onze accountants helpen om financiering voor bouwprojecten te verkrijgen door financiële prognoses en rapporten te verstrekken die de levensvatbaarheid van het project aantonen aan banken en investeerders.

Compliance en Belastingen

Onze experts zorgen ervoor dat bouwprojecten voldoen aan alle relevante financiële en fiscale wetten en regelgevingen. Bij Flamée & Partners optimaliseren we ook de belastingpositie van het bouwproject.

Contractbeheer

In de bouwsector zijn contracten complex en kunnen ze grote financiële implicaties hebben. Onze accountants beoordelen en beheren contracten om ervoor te zorgen dat financiële voorwaarden in het voordeel zijn van onze cliënten.

Risicobeheer

Door financiële analyses uit te voeren, helpen onze experts bij het identificeren en beheren van financiële risico’s die gepaard gaan met bouwprojecten.

Kostenallocatie

Ons team helpt bij het toewijzen van kosten aan verschillende onderdelen van een bouwproject. Dit is essentieel voor de nauwkeurigheid van de financiële rapporten en voor de winstevaluatie van van het project.

Waardebeheer

We kunnen adviseren over kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen. Uiteraard zonder de kwaliteit of de scope van het project in gevaar te brengen.

wat onze klanten zeggen

'De accountant bij uitstek voor
uw onderneming'

Codey Joyner

UrbanAcres, LLC

5/5

“My move was way less stressful than expected! Movely packed everything, stored it for a week, and moved it all to my new home just as promised!”

Eren Hill

H&H Legal Partners

5/5

“Movely provided a very professional service when we moved offices last month. They were easy to work with and moved everything on time.”

Emanuel Sadler

SavvyMarket

5/5

Best experience ever! I desperately needed a mover to help with a last minute relocation, and Movely was so helpful in making it a seamless process!”

FAQ

Aannemers, onderaannemers, architecten, raadgevende ingenieurs en ontwerpers moeten gedurende tien jaar instaan voor de gebreken aan het bouwwerk die de stabiliteit daarvan of één van de hoofdbestanddelen in het gedrang brengen. Indien een klant u vraagt werken aan te vatten die uw 10-jarige aansprakelijkheid in het gedrang brengen, moet u die werken weigeren. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij éen van onze adviseurs.

Vanaf 1 januari 2022 moeten aan elk niet-residentieel gebouw (oa: kantoor, handelszaak, horecazaak,…) – dat wordt overgedragen aan een nieuwe eigenaar of waarop een recht van opstal of erfpacht wordt gevestigd – verplicht renovatiewerken worden uitgevoerd om aan minimale energieprestatieniveaus te voldoen. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij éen van onze adviseurs.

Voor ondernemingen en zelfstandigen bestaat er een wettelijke verplichting om 15 % van het te betalen factuurbedrag (exclusief btw) te betalen aan de overheid als een (onder)aannemer fiscale of niet-fiscale schulden heeft bij de FOD Financiën of de Rijksdienst Sociale Zekerheid. Voor werken uitgevoerd voor een particulier die het onroerend goed zuiver gebruikt voor privé-doeleinden is er geen inhoudingsplicht. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij éen van onze adviseurs.

Vanaf 1 januari 2022 is het btw-attest bij renovaties van oude woningen niet langer verplicht. Tot voor kort diende uw aannemer te beschikken over een door u getekend btw-attest. Desondanks raakt dit niet-gestandaardiseerd attest in de praktijk af en toe zoek of vergeten. Daarom heeft men besloten deze formaliteit te vervangen door een standaardverklaring op de factuur. Wenst u meer informatie? Lees dan zeker ook even dit artikel of neem contact op met éen van onze adviseurs.

Samen bouwen aan uw onderneming?

Bent u klaar om samen te bouwen aan uw onderneming? Laat uw onderneming groeien dankzij een sterke samenwerking met uw accountant. Plan een gesprek in om uw situatie in kaart te brengen.

Dit is zeker ook interessant voor u​

 • Actua / Publicaties

  Registreer uw vennootschap in het UBO-register & vermijd een schrapping met kwalijke gevolgen!

 • Actua / Publicaties

  Wanneer nog bouwen of verbouwen aan 6% btw?

 • Actua / Publicaties

  Beroep doen op het systeem van flexi-jobs?

 • Actua / Publicaties

  Onderneming in moeilijkheden en gerechtelijke reorganisatie: nieuwigheden sinds 1 september 2023

 • Actua / Publicaties

  Vergeet vooral geen intresten te rekenen als uw vennootschap u nog geld moet…

 • Actua / Publicaties

  Beschikbare inbreng in de BV: niet zo ‘beschikbaar’ als de naam doet vermoeden

 • Actua / Publicaties

  Uw opname in rekening-courant omzetten in een lening met vaste looptijd? Of toch maar niet?

 • Actua / Publicaties

  Een groenere toekomst via een fiscaalvriendelijk mobiliteitsbudget

 • Actua / Publicaties

  Fiscaalvriendelijk investeren in een jong bedrijf – tax shelter voor start- en scale-ups