Ademruimte ondernemers dankzij COVID-afbetalingsplan

Krijgen ondernemers eindelijk wat ademruimte dankzij het COVID-afbetalingsplan? De FOD Financiën wil ondernemingen ondersteunen die financiële problemen hebben door de coronacrisis.

Dit doet men door het aanbieden van een afbetalingsplan voor schulden inzake: vennootschapsbelasting, bedrijfsvoorheffing en btw, alsook een eventuele vrijstelling van de te betalen nalatigheidsinteresten en/of een kwijtschelding van boeten voor niet-betaling. De fiscus kan afbetalingsplannen van 12, 24 of 36 maanden toekennen. Voor grote ondernemingen kan dit zelfs over maximaal 50 maanden.

Om hiervoor in aanmerking te komen dient u aan te kunnen tonen dat u financiële moeilijkheden ondervindt door corona. Daarnaast mag u enkel schulden hebben die zijn ontstaan vanaf 1 januari 2020. Ook dient u (nog steeds) de voorwaarden na te leven voor het indienen van de aangiften.

U kan een afbetalingsplan aanvragen door vóór 30 september 2021 voor elke afzonderlijke schuldvordering een aanvraagformulier in te dienen wanneer u een aanslagbiljet of betaalbericht ontvangt.

Laat gerust weten indien wij u kunnen bijstaan bij het aanvragen van dergelijk afbetalingsplan. Wij helpen u hierbij graag verder.

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?