Sociale controles seizoensarbeid

Naar aanleiding van het Actieplan Sociale Fraudebestrijding 2021organiseert men in de maand juni een nationale flitscontrole in de land- en tuinbouwsector. Oorspronkelijk stond dit pas ingepland voor de maand juli.

Daarnaast voert de European Labour Authority (ELA) in 2021 ook een campagne inzake de seizoensarbeid. In dit kader heeft de ELA aan alle Lidstaten gevraagd om in de periode juni tot september specifieke controles te organiseren in de land- en tuinbouwsector.

Tijdens deze controles zal de focus liggen op zwartwerk, verblijfs- en arbeidsvergunningen en de van toepassing zijnde COVID19-maatregelen. Typisch voor dergelijke flitscontroles is dat de nadruk ligt op ‘coaching en preventie’. Indien men evenwel zwaarwichtige inbreuken opmerkt, zal men deze niettemin effectief sanctioneren.

In het geval dat u zich wenst voor te bereiden op een eventuele flitscontrole, kan het nuttig zijn om een aantal ter beschikking gestelde checklists vooraf grondig door te nemen. Indien u dit wenst, bezorgen wij u deze graag.

Indien u omtrent deze onderwerpen verdere vragen zou hebben, kunt u ons uiteraard steeds contacteren. Dit kan zeer eenvoudig via ward@flamee.be. Wij helpen u hierbij graag verder.

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

  • Actua / Publicaties

    Medische beroepen en btw - een korte opfrissing

  • Actua / Publicaties

    Elektronisch factureren - Een kans voor kmo's en éénmanszaken om 120% fiscaal aftrekbaar te investeren

  • Actua / Publicaties

    Het statuut van beroepsverkoper – rechten, maar ook plichten