Verhuurt u vastgoed? – Deze online tools maken uw leven gemakkelijker.

Steeds meer mensen investeren in vastgoed om te verhuren, wat een toename van administratieve taken met zich meebrengt. Gelukkig zijn er verschillende online tools beschikbaar om u te helpen uw vastgoedportfolio efficiënter te beheren. Deze gids introduceert vier essentiële instrumenten.

Smovin Beheer” is een online applicatie ontworpen om uw vastgoedbeheer te vereenvoudigen. Door uw vastgoedportfolio en huurovereenkomsten aan deze tool toe te voegen, kunt u eenvoudig contracten ondertekenen, opzegtermijnen beheren, indexeringen regelen en (achterstallige) betalingen bijhouden. Het dashboard geeft een duidelijk overzicht van al uw informatie. “Smovin Beheer” heeft zowel een gratis versie voor maximaal twee panden als verschillende betaalde opties.

Om te voldoen aan de verplichte registratie van uw huurovereenkomsten en plaatsbeschrijvingen, biedt de Federale Overheidsdienst Financiën “MyRent” aan. Deze gratis service is specifiek ontwikkeld voor vastgoedprofessionals met een BIV-nummer, terwijl er ook een betaalde versie, “MyRent Pro”, beschikbaar is.

Het correct bepalen van een huurprijs kan uitdagend zijn. Daarom heeft de Vlaamse Overheid “Huurschatter” ontwikkeld, een gratis tool die helpt bij het vaststellen van een marktconforme huurprijs door vergelijking met soortgelijke panden. Houd er rekening mee dat deze tool momenteel alleen beschikbaar is voor huurwoningen, niet voor commercieel vastgoed.

De “Huurcalculator” is een andere nuttige tool die is ontwikkeld door de FOD Economie. Deze helpt bij het berekenen van de geïndexeerde huurprijs op basis van de oorspronkelijk afgesproken prijs en de datums van ondertekening en inwerkingtreding van de huurovereenkomsten.

Door deze vier online tools te gebruiken, kunt u de beheersefficiëntie van uw vastgoedportfolio verhogen en een beter overzicht krijgen. Heeft u verdere vragen of heeft u behoefte aan gepersonaliseerd advies? Neem gerust contact met ons op, wij staan klaar om u te helpen!

Het Flamée en Partners team

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

  • Actua / Publicaties

    Kwijting aan de bestuurders: waarom elk jaar op de agenda van de aandeelhoudersvergadering?

  • Actua / Publicaties

    Bijverdienen als jobstudent? Implicaties op uw belastingen en/of die van uw ouders?

  • Actua / Publicaties

    Een huis kopen via lijfrente – de toekomst van vastgoedinvesteringen?