Zorg voor een vlotte overdracht van uw vermogen naar de volgende generatie

Als ondernemer bent u dagelijks bezig met cijfers. Flamée & Partners staat als accountant mee aan uw zijde om deze cijfers correct te verwerken en om de daarbij horende verplichtingen te vervullen. Zo verstrekken we u gemoedsrust en zorgen we ervoor dat u zich kan focussen op hetgeen waar u goed in bent, ondernemen.

Wij willen echter meer voor u betekenen dan het louter in kaart brengen van cijfers uit het verleden. Het gaat ook over de toekomst. De toekomst van uw onderneming, uw toekomst en die van latere generaties. Tal van vragen kunnen zich daarbij stellen:

 • Wie zal uw vermogen erven?
 • Wenst u de langstlevende echtgenoot te beschermen via huwelijkscontract of via testament?
 • Wenst u te schenken, maar toch nog controle of inkomsten te behouden?
 • Zijn bepaalde kinderen actief binnen de familiale onderneming en andere niet?
 • Wat met een planning bij nieuw samengestelde gezinnen?

Wie kan uw vermogen beheren indien u daar zelf niet langer bekwaam toe bent?

Flamée & Partners bekijkt uw situatie vanuit verschillende invalshoeken met een helikopterperspectief. Uw vermogen werd in de loop der jaren opgebouwd en het is uw prioriteit om het op lange termijn in stand te houden en verder te ontwikkelen. Ons team van adviseurs staat u bij in elke fase van het ondernemen, zowel op juridisch als op fiscaal vlak.  

Rekening houdend met uw specifiek verhaal en aangepast aan uw specifieke behoeften, brengen we de verschillende oplossingen waarover u beschikt om uw vermogen te plannen en te structureren in kaart. In overleg met u tekenen we de oplossing uit die voor u het best beantwoordt aan uw behoeften en die u toelaat om uw vermogen zo fiscaalvriendelijk mogelijk aan de volgende generatie over te dragen op een veilige en zorgeloze manier. 

Het uitwerken van controlestructuren, zoals een maatschap of een stichting, het opmaken of wijzigen van huwelijks- en samenlevingscontracten, het uitwerken van testamenten en in samenspraak met uw notaris opstellen van schenkingsakten of een zorgvolmacht behoren daarbij tot ons takenpakket.

Ook indien u nog niet klaar bent om uw vermogen over te dragen kan het nuttig zijn om een analyse van uw huidige situatie te maken en na te gaan wat zou gebeuren met uw vermogen of uw onderneming mocht u zelf niet langer wilsbekwaam zijn. Daarbij kunnen we onder meer een tijdelijke (statutaire) opvolging regelen voor eventuele bestuursmandaten die u zou uitoefenen of een ontwerp van zorgvolmacht opmaken.

Uit ervaring kunnen we enkel maar meegeven dat men hier best tijdig aan begint. Geef ons zeker een seintje indien u hierover eens van gedachten wenst te wisselen. Een mail of telefoontje volstaat!

Het Flamée en Partners team

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

 • Actua / Publicaties

  Kwijting aan de bestuurders: waarom elk jaar op de agenda van de aandeelhoudersvergadering?

 • Actua / Publicaties

  Bijverdienen als jobstudent? Implicaties op uw belastingen en/of die van uw ouders?

 • Actua / Publicaties

  Een huis kopen via lijfrente – de toekomst van vastgoedinvesteringen?