Wat kan duurzaamheid betekenen voor uw onderneming?

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en ecologie. Het zijn termen waar we anno 2023 constant mee worden geconfronteerd. Als onderneming lijkt het een goede zaak te zijn om hier voldoende aandacht aan te besteden. De klant is kritisch en verwacht ook op dit vlak van uw bedrijf de nodige aan- en inspanningen. Een dergelijke focus kan voor uw onderneming zeker ook een aantal interessante opportuniteiten omvatten:

 • Meer en meer stakeholders willen weten welke impact je bedrijf heeft op mens en milieu en hoe je daarmee omgaat. Deze stakeholders aantrekken en behouden, lukt enkel mits voldoende transparantie, ook op het vlak van duurzaamheid.
 • Investeringen kunnen lonen en een bron van inkomsten worden door bijvoorbeeld innovaties. Denken we maar aan investeringen in zonne-energie …
 • Studies tonen aan dat cyberaanvallen één van de belangrijkste bedreigingen vormen voor bedrijven wereldwijd. De transitie naar een groene planeet loopt parallel met een digitale transitie.
 • Rapportering wordt hoe dan ook belangrijker en wordt voor grote bedrijven zelfs verplicht vanaf 2025

Wie wil verduurzamen start best met een duidelijke strategie: welke stappen zijn belangrijk op het vlak van Environment, Social & Governance (ESG) voor uw bedrijf? Biedt hernieuwbare energie kansen? Is inclusie een belangrijke sleutel in aantrekken van medewerkers? Welke subsidies bestaan er op het vlak van groene stroom, ecologie-investeringen, transport, verlichting, water …? Hoe betrekt u uw medewerkers in het duurzaamheidsplan van uw onderneming? Hoe verzamelt u voldoende data om tot duidelijke processen te komen?

Bij Flamée en Partners kiezen we er al enkele jaren voor om hierop in te zetten en het Charter Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te behalen! Wenst u zelf ook ondersteuning in het uitwerken van een ESG-strategie voor uw onderneming? Aarzel dan niet ons te contacteren. Dit kan eenvoudig via sandra.v@flamee.be .

Het Flamée en Partners team

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

 • Actua / Publicaties

  Kwijting aan de bestuurders: waarom elk jaar op de agenda van de aandeelhoudersvergadering?

 • Actua / Publicaties

  Bijverdienen als jobstudent? Implicaties op uw belastingen en/of die van uw ouders?

 • Actua / Publicaties

  Een huis kopen via lijfrente – de toekomst van vastgoedinvesteringen?