Jobbonus plus – premies voor bepaalde startende zelfstandigen

In onze vorige flamée Flash hadden we het reeds over een fiscaal interessante bonus voor uw personeel. Op vandaag voorziet de Vlaamse Regering reeds in een jobbonus voor werknemers en ambtenaren die voltijds werken en maximaal 2.500 EUR bruto per maand verdienen. De doelstelling van deze maatregel bestaat erin om mensen te motiveren werk te zoeken en/of werkzaam te blijven. Het bedrag van deze premie hangt af van hoeveel de werknemer/ambtenaar in kwestie verdient en kan oplopen tot zo’n 600 EUR per jaar.

Daarnaast werd nu ook een wetsvoorstel ingediend voor een zogenaamde ‘jobbonus plus’, teneinde het ondernemerschap te stimuleren. Dit voorstel stipuleert dat een werknemer met een laag inkomen die zelfstandig in hoofdberoep zou worden, twee keer een vaste premie van 600 EUR zou kunnen ontvangen. Ook zelfstandigen in bijberoep die omschakelen naar hoofdberoep zullen hier normaliter recht op hebben.

De eerste premie ontvangt men wanneer men start als ondernemer in hoofdberoep. De tweede premie ontvangt men op voorwaarde dat hij/zij na een jaar nog steeds actief is als zelfstandige in hoofdberoep.

We wensen te benadrukken dat dit op vandaag nog een wetsvoorstel betreft, en dus pas definitief wordt na goedkeuring door de Vlaamse Regering. De invoering wordt verwacht ten vroegste eind 2022. Het is wel mogelijk om reeds uw rekeningnummer door te geven via burgerprofiel.be indien u vermoedt dat u in aanmerking zal komen. Voorwaarde is namelijk dat u ten vroegste vanaf 1 januari 2022 bent opgestart als zelfstandige in hoofdberoep.

Wij helpen u hierbij graag verder.

Het Flamée & Partners Kenniscentrum

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

  • Actua / Publicaties

    Medische beroepen en btw - een korte opfrissing

  • Actua / Publicaties

    Elektronisch factureren - Een kans voor kmo's en éénmanszaken om 120% fiscaal aftrekbaar te investeren

  • Actua / Publicaties

    Het statuut van beroepsverkoper – rechten, maar ook plichten