Dienstencheques? Belastingvermindering tot €300/persoon

Kunt u hulp gebruiken in het huishouden en wenst u dit te regelen op een fiscaalvriendelijke manier? Via het systeem van dienstencheques kunt u iemand enkele uren per week/maand in dienst nemen voor huishoudelijke klusjes, zowel binnens- als buitenshuis.

Schoonmaken, strijken, eten klaarmaken, de boodschappen doen. De dienstencheques worden zowel in papieren versie, als op elektronische wijze, aangeboden. De bestelling dient te gebeuren via uitgiftemaatschappij Sodexo.

Als individuele gebruiker van de dienstencheques kunt u maximaal 500 dienstencheques per kalenderjaar bestellen. Voor de eerste 400 cheques betaalt u 9,00 EUR per stuk. Voor de volgende 100 betaalt u 10,00 EUR per stuk. Als gezin kan deze bestelling nog groter zijn. 1 dienstencheque komt overeen met één gepresteerd werkuur. Door de verlaging van de belastingvermindering van 30 naar 20 procent, betaalt u sinds 1 januari 2020 in werkelijkheid 7,20 euro per cheque (in plaats van 9 euro).

Dienstencheques? Belastingvermindering tot €300/persoon
Voor de eerste 400 cheques betaalt u 9,00 EUR per stuk.
Voor de volgende 100 betaalt u 10,00 EUR per stuk

Er kan ook een belastingvermindering worden genoten in uw aangifte personenbelasting voor een gedeelte van de aangekochte dienstencheques. Voor inkomstenjaar 2022 kunt u op die manier een belastingvermindering van 20% verkrijgen en dit voor een bedrag tot 1.570,00 EUR. Dit betekent concreet dat u via dienstencheques maximaal 314 EUR aan personenbelasting per persoon kunt uitsparen.

Wilt u maximaal van deze belastingvermindering kunnen genieten? Neem met ons contact op. Wij lichten u graag toe op welke manier dit het beste kan.

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

  • Actua / Publicaties

    Registreer uw vennootschap in het UBO-register & vermijd een schrapping met kwalijke gevolgen!

  • Actua / Publicaties

    Wanneer nog bouwen of verbouwen aan 6% btw?

  • Actua / Publicaties

    Beroep doen op het systeem van flexi-jobs?