Aanvraag Vlaams Beschermingsmechanisme deel 3 mogelijk

In de eerste plaats wensen wij u in naam van ons kantoor een gelukkig 2021! We hopen dat 2021 voor uw onderneming, uzelf en uw dierbaren een succesvol jaar mag worden en dat de gezondheidscrisis binnenkort achter ons ligt.

Wij zullen u ook dit jaar aan de hand van onze Flamée-flashes op de hoogte te houden van nieuwtjes die voor u als ondernemer interessant zijn. We bijten de spits af met opnieuw een Corona-steunmaatregel: het Vlaams Beschermingsmechanisme – deel 3.

Op 13 november 2020 heeft de overheid aangekondigd dat er een derde versie van het Vlaams Beschermingsmechanisme van toepassing is. Ondernemingen die geconfronteerd worden met een omzetdaling van minstens 60% in de periode van 16 november 2020 tot 31 december 2020 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, komen voor deze premie in aanmerking. Ondernemingen die verplicht in deze periode gesloten zijn geweest, kunnen ook steun aanvragen voor de periode van sluiting, zonder de verplichting om een omzetdaling van 60% aan te tonen.

De steun bedraagt normaliter 10% van de omzet (excl. BTW) die werd gerealiseerd in de corresponderende periode in 2019. Voor ondernemingen die nog niet waren gestart in 2019, dient de omzet te worden vergeleken met de informatie uit het financieel plan.

Zelfstandigen in bijberoep, met een voldoende hoog netto belastbaar beroepsinkomen, komen ook voor deze subsidie in aanmerking. De compensatie bedraagt dan 5% van de gerealiseerde omzet (excl. BTW). Afhankelijk van uw sector en het aantal werknemers, zijn er ook minimum- en maximumbedragen van toepassing.

De aanvraag kan gebeuren vanaf 4 januari om 14 u. aan de hand van uw elektronische identiteitskaart en pincode, in lijn met de vorige Vlaamse Beschermingsmechanismes. Op heden kunnen wij nog niet bevestigen of ook wij deze aanvraag voor onze klanten in orde kunnen brengen. We wachten hieromtrent verdere informatie vanuit Vlaio af.

Indien u vragen heeft hieromtrent, aarzel dan niet om ons te contacteren via ward@flamee.be.

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

  • Actua / Publicaties

    Een huwelijks- of communiegeschenk – aftrekbaar als beroepskost?

  • Actua / Publicaties

    De pensioenbonus – wie, wat, waar en wanneer?

  • Actua / Publicaties

    Huur aftrekken als beroepskost: vergeet bijlage 270 MLH niet!