Heropstartlening van Vlaio

Het is geen noviteit dat heel wat kmo’s een turbulente periode achter de rug hebben. Meer dan de helft van de ondernemingen in de non-food sector heeft nood aan extra liquide middelen om nieuwe voorraden aan te kopen. De Vlaamse Regering voorziet daarom in een bijkomende steunmaatregel die ondernemers extra zuurstof verschaft bij het heropstarten van de bedrijfsactiviteit: de heropstartlening van Vlaio.

Concreet kunnen ondernemers die handelsgoederen en voorraden moeten aankopen, zoals horeca-uitbaters en kleinhandelaars, een goedkope lening aangaan bij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (Vlaio) waarmee ze deze aankopen kunnen financieren.

De kredietaanvrager dient op 31 december 2019 als intrinsiek gezonde onderneming te worden aanzien.  De onderneming mag geen betalingsachterstanden hebben bij de RSZ en de BTW. Verder zijn er nog een aantal specifieke voorwaarden die u dient af te toetsen.

Het bedrag van de lening bedraagt minstens €10.000 en maximaal €750.000. In elk geval wordt het uitgeleende bedrag beperkt tot 25% van de geboekte aankopen van handelsgoederen in 2019.

De rente op de lening bedraagt 1% op jaarbasis. De looptijd is beperkt tot 24 maanden voor leningen tot €50.000. Voor leningen boven de €50.000 bedraagt de looptijd 36 maanden. De terugbetalingen gebeuren per trimester (in gelijke schijven), na een vrijgestelde periode van 12 maanden.

De lening kan tot en met 01.08.2021 worden aangevraagd via de website van Vlaio.
Wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

  • Actua / Publicaties

    Drastische wijziging aansprakelijkheidsrecht – invloed op bedrijfsleiders, werknemers en (onder)aannemers.

  • Actua / Publicaties

    Huurkosten in mindering van uw fiscaal resultaat? Nieuwe fiscale bijlage.

  • Actua / Publicaties

    Belastingvermeerdering vermijden? Betaal voldoende vooraf!