Een spaarrekening met interessant rendement bij de overheid – het kan …

De inflatie hakt op vandaag stevig in op het reële vermogen van heel wat particulieren en vennootschappen. Het klassieke spaarboekje is absoluut onvoldoende om ook nog maar enigszins het vermogen op peil te houden. Daarom gaan velen op zoek naar mogelijke alternatieve beleggingen … Deze beleggingen hoeven daarom helemaal niet extreem risicovol te zijn en kunnen bijvoorbeeld worden gezocht op de plek waar je deze misschien het minst verwacht: bij de overheid …

Zo hebben particulieren en vennootschappen de mogelijkheid een rekening te openen bij de consignatiekas van de federale overheid. Dit via de online applicatie e-DEPO en via een eenvoudige inlogprocedure met de elektronische identiteitskaart of ITSME. De gelden die op deze rekening worden gestort leveren een jaarlijks rendement op, gelijk aan het rendement op een overheidsobligatie van één jaar. Ter info: op 13/12 bedroeg deze rentevoet 2,48%. Deze rentevoet wordt op maandbasis vastgesteld.

Op de verkregen rente dient er helaas wel nog 30% roerende voorheffing in rekening te worden gebracht, hetgeen het jaarlijks netto-rendement brengt op ongeveer 1,74%. Toch nog steeds meer dan de meeste rentevoeten die de banken op vandaag op hun klassieke spaarboekjes beloven.

Merk op dat de gelden ook steeds terug kunnen worden overgeschreven op uw klassieke zichtrekening. Het geld staat met andere woorden niet voor een jaar geblokkeerd.

Uiteraard vormt dergelijke investering geen alternatief voor bijv. investeringen in onroerend goed of voor investeringen in aandelen/fondsen … Echter, indien u een (quasi) risicovrije belegging zoekt, die toch nog ietwat rendement met zich meebrengt, kan deze piste zeker het onderzoeken waard zijn …

Indien u hieromtrent verdere vragen zou hebben, kunt u ons uiteraard steeds contacteren. Dit kan zeer eenvoudig via ward@flamee.be .

Het Flamée en Partners team

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

  • Actua / Publicaties

    Nieuwe regels inzake energieprestaties van bedrijfsgebouwen

  • Actua / Publicaties

    Wat met de meerwaarde bij snelle wederverkoop van een onroerend goed?

  • Actua / Publicaties

    Een uitverkoop: leuk, maar niet altijd toegestaan

Disclaimer, juridische informatie & gebruiksvoorwaarden van de site

Het gebruik van de website www.flamee.be is onderworpen aan de hierna opgenomen algemene voorwaarden. Door de website te bezoeken en te gebruiken, wordt u geacht deze algemene voorwaarden zonder enig voorbehoud te aanvaarden.

Doel van de site

De website www.flamee.be bevat informatie over de algemene organisatie en het dienstenaanbod van Flamée & Partners. Daarnaast biedt onze website informatieve content aan in de vorm van artikels en case studies, bedoeld om bezoekers te informeren over relevante juridische, financiële en fiscale onderwerpen. De site heeft als doel een eenvoudige en snelle toegang te bieden tot deze informatie. Daarnaast kan de website doorverwijzen naar externe websites van andere organisaties, overheidsinstanties of instellingen. Deze partijen zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de juistheid van de informatie die zij via hun eigen platformen verstrekken.

Alle informatie op onze website is van algemene aard, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Deze informatie is niet afgestemd op specifieke omstandigheden van een persoon of entiteit en mag niet worden beschouwd als persoonlijk, professioneel of juridisch advies. Voor specifiek of persoonlijk advies raden wij aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde professional binnen het relevante vakgebied. De op of via deze website ter beschikking gestelde informatie, documenten en/of wetteksten mogen niet worden beschouwd als authentieke reproducties van officieel aangenomen teksten. Enkel de officiële publicaties in het Belgisch Staatsblad of het Europees Publicatieblad hebben juridische geldigheid.

De inhoud van deze website, inclusief hyperlinks, kan op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd, aangevuld of verwijderd, om deze up-to-date te houden en conform de geldende regelgeving te maken.