Denkt u aan verbouwen… Vlaanderen denkt (misschien) met u mee!

De Vlaamse Overheid heeft in het verleden al heel wat subsidies en premies afgekondigd inzake de renovatie en het verbouwen van een onroerend goed.  De aanvraagprocedures werden echter door de burger vaak gepercipieerd als een kluwen, waardoor de  laatste jaren het aantal aanvragen significant daalde. De Vlaamse Overheid erkent deze problematiek en probeert hieraan tegemoet te komen…

Sinds eind vorig jaar kunnen namelijk alle renovatie- en energiepremies aangevraagd worden op één enkel online portaal: Mijn VerbouwPremie! We geven u hieromtrent graag wat toelichting mee.

Er zijn drie types van aanvragers voor deze MijnVerbouwPremie! te onderscheiden:

 1. De eigenaar/bewoner;
 2. De verhuurder (in het geval van een sociaal verhuurkantoor of woonmaatschappij);
 3. De zogenaamde ‘andere investeerders’, zoals bijv. een huurder, een eigenaar van een tweede verblijf…

Bij de laatste twee types zijn ook vennootschappen in de mogelijkheid om een premie aan te vragen en te verkrijgen! Het eerste type is uitsluitend voorbehouden voor particulieren.

Er kan financiële steun worden aangevraagd voor energie-efficiëntie investeringen (bijv. isolatie, een warmtepomp, een zonneboiler…), maar ook voor investeringen in woonkwaliteit (bijv. elektriciteitswerken, ramen en deuren…). De hoogte van de premie hangt af van het type werkzaamheden, maar in bepaalde gevallen ook van uw persoonlijke gezinssituatie en van uw inkomen.

Heeft u een concreet project in gedachten en wenst u af te toetsen of u voor één of andere premie van MijnVerbouwPremie! in aanmerking kan komen? Geef ons een seintje! Wij bekijken dit graag samen met u.

Het Flamée en Partners team

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

 • Actua / Publicaties

  Een huwelijks- of communiegeschenk – aftrekbaar als beroepskost?

 • Actua / Publicaties

  De pensioenbonus – wie, wat, waar en wanneer?

 • Actua / Publicaties

  Huur aftrekken als beroepskost: vergeet bijlage 270 MLH niet!