Akkoord met de betekening van uw buitenlands KI?

In een vorige Flamée-flash hadden wij het reeds over de éénmalige aangifteplicht van buitenlandse onroerende goederen.

Op basis van deze aangifte heeft de belastingadministratie ondertussen een kadastraal inkomen toegekend aan buitenlandse onroerende goederen die eigendom zijn van Belgische rijksinwoners. Wij merkten alvast op dat bepaalde kadastrale inkomen eerder hoog kunnen uitvallen, in vergelijking met de binnenlandse standaarden.

Het is van belang om tijdig te reageren op deze betekening indien u niet akkoord gaat met het toegekende kadastraal inkomen. U heeft immers maar twee maanden de tijd om in bezwaar te gaan tegen het kadastraal inkomen. U dient hiervoor zelf een gemotiveerd voorstel te doen van het kadastraal inkomen van uw buitenlands onroerend goed. Uiteraard kunnen wij u bijstaan bij het opstellen van het bezwaar tegen het kadastraal inkomen.

Indien u  wel akkoord bent met de grootteorde van dit kadastraal inkomen of indien u niet tijdig in bezwaar gaat, blijft dit kadastraal inkomen in principe zo voor altijd.

Noteer dat indien een sterke waardedaling van uw buitenlands onroerend goed door economische of politieke redenen u wel de mogelijkheid heeft om een verzoek in te dienen tot herziening van het kadastraal inkomen. Bij aanzienlijke wijzigingen (lees: aanzienlijke verbouwingswerken) moet er eveneens een nieuwe schatting gebeuren. U moet hiervoor zelf een nieuwe aangifte indienen binnen de 30 dagen na voltooiing van de werken.

Heeft u recent een brief ontvangen met de betekening van het kadastraal inkomen van uw buitenlands onroerend goed ontvangen en kunt u zich niet vinden in de grootteorde van dit bedrag, aarzel dan niet om bezwaar aan te tekenen binnen de twee maand na ontvangst van deze brief. Wij helpen u hierbij graag! Een telefoontje of mailtje volstaat.

Heeft u hier vragen over? Contacteer ons gerust per mail of via een telefoontje. Wij vernemen het graag.

Heeft u vragen?

Neem contact op met éen van
onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant voor u?

  • Actua / Publicaties

    Een huwelijks- of communiegeschenk – aftrekbaar als beroepskost?

  • Actua / Publicaties

    De pensioenbonus – wie, wat, waar en wanneer?

  • Actua / Publicaties

    Huur aftrekken als beroepskost: vergeet bijlage 270 MLH niet!