Actua erfrecht en successieplanning

Tijdens dit seminarie bespreekt dhr. Bart Chiau de nieuwigheden op vlak van erfrecht en successieplanning . De impact van nieuwe maatregelen op het vlak van de verschuldigde erfbelasting, wordt o.a. aan de hand van concrete voorbeelden uitgelegd. De nieuwe mogelijkheden op het vlak van successieplanning worden besproken.

Actua BTW

Tijdens het seminarie geeft dhr. Eddy Soenen een samenvatting van de wijzigingen van het voorbije jaar en bespreekt eveneens de btw-wetgeving die binnenkort van toepassing zal zijn.

Actua zakelijke rechten

Op 1 september 2021 trad het nieuwe boek 3 “Goederen” van het Burgerlijk Wetboek in werking. Het gekende wettelijke kader betreffende de zakelijke rechten werd grondig hervormd. Dhr. Thierry Lauwers zal in dit seminarie een algemeen overzicht bieden van de verschillende nieuwe regels waarmee wij dagelijks rekening dienen te houden.

Actua vennootschapsbelasting aanslagjaar 2022

Tijdens de update vennootschapsbelasting wordt de informatie betreffende de belangrijkste wijzigingen in de vennootschapsaangifte voor het aanslagjaar 2022 door dhr. Vandenberghe op pragmatische wijze toegelicht. De uiteenzetting is gebaseerd op o.a. relevante wetteksten, rechtspraak, circulaires, parlementaire vragen en rulings.

Actua personenbelasting aanslagjaar 2022

Tijdens dit seminarie heeft een grondige bespreking plaats van de belangrijkste wetswijzigingen, circulaires, rulings, parlementaire vragen en rechtspraak voor het invullen van de aangifte personenbelasting aanslagjaar 2022. Dhr. Vandenberghe verwijst concreet naar de vakken en codes van het aangifteformulier en legt dit uit aan de hand van praktische voorbeelden.

Wil jij op de hoogte blijven?

Abonneer je en ontvang gratis tips, insider nieuws en advies over de recentste topics binnen fiscaliteit en tax.