Exclusief interview met Julie en Renée, stagiairs Hogent bij Flamée & Partners

Ons interview zou niet serieus genomen worden mochten we niet beginnen met de vraag hoe jullie bij Flamée & Partners terecht gekomen zijn?

Julie: Het was tijdens een event georganiseerd door HoGent dat ik voor het eerst het kantoor leerde kennen. De bedoeling van het event bestond uit het voeren van verschillende sollicitaties met de aanwezige kantoren. Ik had een rechtstreeks gesprek met één van de vennoten, dhr.  Flamée. Dit verliep spontaan en ik had er een goed gevoel bij. Ik vind het belangrijk om met de zaakvoerders zelf een gesprek te hebben.

Renée: Tijdens datzelfde event  heb ik het genoegen gehad om een gesprek te voeren met de zaakvoerder en een medewerker van het kantoor.  Voorheen kende ik het kantoor nog niet maar tijdens de uitleg over de werking van het kantoor was ik direct overtuigd om mijn stage in Harelbeke uit te voeren.

Wat was jullie eerste indruk na enkele dagen stage?

Julie: Op een nieuwe stageplaats toekomen brengt altijd enige stress met zich mee. Maar door de gemoedelijke ontvangst was deze stress al veel minder. We werden opgewacht door een van de partners, dhr. Vandenberghe en Stijn Neyrinck, een junior medewerker. We kregen onmiddellijk een initiatie in de bedrijfscultuur.

Renée: Ik was blij dat ik Julie al kende van op school. Voor mij was dit al een geruststelling dat ik niet de enige nieuweling was. Maar de positieve sfeer en hulpvaardigheid van de collega’s hebben bij mij ook snel de stress doen vergeten.

Flamée & Partners is meer dan alleen een boekhoudkantoor. Hoe ervaren jullie dit?

Julie: Inderdaad Flamée & Partners is een uitstekend adviesbureau. Naast het gewone boekhoudwerk, waar iedereen aan denkt als men het woord ‘boekhouder’ hoort, verleent het kantoor ook tal van andere diensten. Hierbij maken ze gebruik van een gespecialiseerde adviesteam dat instaat om complexe  fiscale problemen aan te pakken en op te lossen voor hun klanten. Het is leuk om te zien hoe die interne samenwerking verloopt op basis van specialisatie en competentie.

Renée:  Het kantoor anticipeert heel goed op de constant wijzigende fiscale wetgeving. Julie en ik hebben al enkele fiscale topics mogen uitwerken waar ik in een gewoon boekhoudkantoor niet mee in contact zou komen.  Ook hebben we al enkele interne seminaries kunnen meevolgen, en geloof mij, het is vrij intensief maar zeer leerrijk. Ik denk daarbij meteen aan de woonfiscaliteit.

Jullie stage duurt  tien weken. Staat er nog iets op het programma waar jullie naar uitkijken?

Julie: Ja hoor, wij mogen binnenkort eens mee op controle. Hier kijken wij beiden naar uit. We appreciëren het ook enorm dat het kantoor zoveel moeite doet om ons steeds een heel variërend takenpakket aan te bieden.

Renée: Ondanks het feit dat onze stage maar tien weken duurt, hebben wij nu al veel verschillende zaken gezien. Zo hebben wij een financieel plan mogen opstellen. Dit vond ik super omdat dit iets is dat ik enkel in theorie heb geleerd en voorheen nooit heb opgemaakt of gezien.

Bedankt Julie en Renée voor het aangenaam gesprek. Wij wensen jullie nog het beste toe voor de stage en de professionele toekomst.

Julie en Renée: graag gedaan, de taart was doorslaggevend J