UPDATE – Aanvraag hinderpremie mogelijk

De mensen die hier aanspraak op kunnen maken, zaten er al een tijdje op te wachten.. Maar vanaf heden is het mogelijk om via de website van Vlaio de hinderpremie aan te vragen! Dit kan via de website www.aanvraagcoronapremie.be

Voor mensen die zich reeds via e-mail op de website van Vlaio hadden geregistreerd, is het sinds 26 maart reeds mogelijk om de hinderpremie aan te vragen. Wij verwachten echter een zeer drukke bezetting de eerste uren/dagen van de website. Sowieso heeft de Vlaamse Overheid verzekerd dat u de tijd heeft om de aanvraag in orde te brengen tot en met 5 mei 2020.

Voor de mensen die de registratie op de website nog niet hadden gedaan, zou de applicatie normaal gezien vanaf 27 maart 2020 toegankelijk worden.

U zult alvast, om de aanvraag te kunnen voltooien, volgende zaken bij de hand dienen te hebben:

  • Het (actief) rekeningnummer van uw onderneming;
  • Uw eigen identiteitskaart (en bijhorende PIN-code);
  • De website van uw onderneming, indien uw onderneming deze heeft;
  • Een overzicht van uw openingsuren, zoals deze van toepassing waren voor de maatregelen omtrent het Corona-virus.

De Vlaamse Overheid zal dan uiteindelijk beslissen na de aanvraag of uw onderneming al dan niet voor de premie in aanmerking komt.

Wij gaan ervan uit dat wij de registratie van onze klanten niet zullen kunnen doen. Wij hebben hiervoor namelijk geen volmacht. Uiteraard helpen wij u graag indien u bij de aanvraag bepaalde vragen of moeilijkheden zou hebben.