Eénmanszaak of vennootschap: extra investeringsaftrek van 25% tot 31/12/2020

In 2018 en 2019 probeerde de overheid investeringen aan te moedigen door de investeringsaftrek tijdelijk te verhogen van 8% naar 20%. Normaliter werd dit belastingvoordeel sinds begin 2020 teruggebracht naar het tarief van 8%.

Echter, omwille van de Corona-crisis, heeft de wetgever besloten om de investeringsaftrek opnieuw te verhogen van 8% naar 25%. Dit percentage is van toepassing op KMO’s en éénmanszaken die tussen 12 maart 2020 en 31 december 2020 investeren in vaste afschrijfbare activa. Deze wetgeving moet nog gepubliceerd worden maar werd reeds bevestigd door de vice-eerste minister.

Op die manier kan 25% van de totale investering worden afgetrokken van de belastbare winst van het betreffende boekjaar. Een fiscale meevaller in deze voor ondernemers moeilijke tijden.

De investering(en) dient(en) betrekking te hebben op activa die nieuw worden aangekocht of tot stand gebracht. Investeringen in personenwagens worden per definitie van de investeringsaftrek uitgesloten samen met nog een aantal andere specifieke activa.

Wenst u te vernemen of uw vennootschap of eenmanszaak gebruik kan maken van deze tijdelijke optie? Heeft u een investering op het oog, maar wenst u het volledige fiscale en financiële plaatje in kaart te brengen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Dit kan via ward@flamee.be

Wij helpen u hierbij graag verder.

Het Flamée & Partners Academy Team